رئیس جمهوری اسلامی ایران اصلاح وضعیت صندوقهای بازنشستگی را اولویت اجتماعی دولت دوازدهم ذکر کرد و گفت: صندوقها به دلیل اقداماتی که در گذشته درخصوص آنها انجام گرفته، وضعیت رشد اقتصادی و کیفیت نامناسب بنگاهداری در آنها، وضعیت نامناسبی دارند و برای جلوگیری از تشدید مسائل آنها باید اصلاحات بنیادینی در آنها صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی کانون عالی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در جلسه علنی معرفی کابینه دوازدهم به مجلس شورای اسلامی درخصوص بهبود سطح پوشش و کیفیت ارائه خدمات بیمهها گفت: حمایت و تأمین اجتماعی، نیازمند نظام بیمهای کارآمد است. نظام بیمه تحت تأثیر روندهای نادرست گذشته به شدت تحت فشار قرار گرفته و هر دو بخش بیمههای اجتماعی و بیمههای سلامت نیازمند اصلاحات بنیادین برای پایدارسازی منابع و هدفمند کردن خدمات خود هستند.
وی اضافه کرد:ما نمی توانیم سرنوشت مردم را در حوزه های مهمی مانند امنیت، آموزش، بهداشت و درمان و تأمین اجتماعی را که باید بیش از هر چیز دیگر از ثبات و بهبود مستمر برخوردار باشد، به بازار پرتلاطم جهانی نفت و نوسانات قیمت آن، گره بزنیم.
حمایت های اجتماعی را مشروط و زمان دار می کنیم/ تا سال ٩٩ فقر مطلق ریشه کن می شود
رییس جمهوری به برنامه دولت دوازدهم در زمینه مساله فقر و توزیع درآمد اشاره کرد و گفت:هرچند مجموعه مواردی را که توضیح دادم میتواند زمینهساز تغییر در چهره فقر و توزیع درآمد در کشور شود،اما علاوه بر اقدامات فوق، ما برای دستیابی به اهداف عدالت اجتماعی، نیازمند تغییر در شیوه حمایت های اجتماعی نیز هستیم.
دکتر روحانی افزود: دولت دوازدهم، حمایتهای اجتماعی را از یک پوشش گسترده و بدون هدف گیری دقیق، که به اتلاف منابع کشور انجامیده، به تمرکز بر پوشش گروههای نیازمند تغییر خواهد داد. از سوی دیگر، حمایتهای اجتماعی نامشروط را به صورت حمایت های مشروط و زماندار اصلاح می کند.
وی همچنین گفت: انتظار می رود با انجام این اقدامات پایه و اقداماتی که در برنامه تشریح شده است، وضعیت معیشتی حدود ١٠ میلیون نفر از اقشار آسیبپذیر تا سال ١٣٩٩، بهبود پنج برابری یابد و فقر مطلق ریشه کن شود.
وی درخصوص برنامه دولت دوازهم در زمینه اشتغال نیز اظهارکرد: به دلیل شرایط ویژه بازار کار، دولت دوازدهم در جهت افزایش رشد اقتصادی، که مهمترین مسیر ایجاد شغل پایدار و درآمدزاست، تلاش می کند.
سیاستهای فعال بازار کار را به اجرا در خواهد آورد.
رییس دولت دوازدهم ادامه داد: دولت با اولویتگذاری نسبت به استانهای محروم و استانهای با نرخ بیکاری بالاتر از متوسط، طرح کارورزی را به اجرا می گذارد تا با کاهش هزینههای آموزش نیروی کار، انگیزه بنگاهها را برای جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی افزایش دهد.
دکتر روحانی ادامه داد: دولت همچنین به منظور کاهش هزینههای بنگاههای اقتصادی در به کارگیری نیروی کار جوان، طرح معافیت بیمهای سهم کارفرما را برای شغل اولی هایِ طرح کارورزی، اجرایی خواهد کرد.
دکتر ربیعی کارگر بوده و طعم مضیقه را چشیده است
رئیسجمهوری در زمان معرفی دکتر علی ربیعی به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با بیان اینکه آنهایی که سختی ندیدهاند حس نمیکنند مضیقه چیست، گفت: وزیر تعاون طعم مضیقه را در زندگی چشیده است و خودش کارگر بوده است.
دکتر روحانی هم چنین در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در دفاع از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: دکتر ربیعی در زمینه سیستم رفاه اجتماعی برنامه و فکر خوبی داشته که باید آن را ادامه دهد.
وی افزود: دکتر ربیعی باید در زمینه سازمان بهزیستی مسیر را ادامه دهد. وی طرحهای خوبی در زمینه اشتغال مثل طرح کارورزی دارد که باید آن را ادامه دهد.
وی با اشاره به اینکه وزیر تعاون باید با وزارت بهداشت تعامل کرده و مشکل صندوق های بازنشستگی را رفع کند، گفت: در زمینه حل مشکل بیمهها، شستا، صندوق های بازنشستگی و رابطه وزارت تعاون و بهداشت با ربیعی مذاکراتی داشته ام که این مسائل باید پیگیری شود.
رئیس جمهور اضافه کرد: آقای ربیعی در مسئله صندوق ها کار بسیار بزرگی انجام داده اند. همچنین یکی از بارهای سنگین این وزارتخانه مسئله اشتغال است که تنها مربوط به وزارت کار نیست و همه وزارتخانه ها در آن سهیم هستند اما وزارت کار طرح های خوبی در این زمینه داشته که طرح کارورزی در برخی استانها انجام شده است. مسئله اصلی ما با آقای ربیعی اشتغال و پس از آن صندوق ها و مسئله سوم بهداشت و درمان است.
منبع خبر : سایت سازمان تامین اجتماعی